Træner: Vi var tæt på at skalpere Brasilien

Det er nok vor bedste kamp med det nye landshold nogensinde, sagde landstræner Jakob Andreasen efter håndboldkampen mod Brasilien torsdag. Den kamp vandt Brasilien med 33-30 efter 18-13 ved pausen.

Nu er der ingen tvivl om at Grønlands foryngede landshold har taget tigerspring under VM i Tyskland. Målestokken er, at Grønland tabte med 17-37 mod Brasilien under de panamerikanske mesterskaber. Lidt over et halvt år efter taber Grønland med sølle tre mål og Grønland har aldrig nogensinde været så tæt på at slå Brasilien.

– Vi spiller en forrygende anden halvleg efter at have vaklet lidt i slutningen af første halvleg. Vi var tæt på at få Brasiliens skalp og jeg er meget tilfreds med vores resultat, siger Jakob Andreasen.

Den spirrende stjerne Angutimmarik Kreutzmann er stadig topscorer ved VM med 43 mål og han scorede ni gange i kampen mod Brasilien.

Rasmus Larsen scorede sit landskampsmål nummer 200 i kampen mod Brasilien og det var 81. gang han spillede for Grønland i en officiel landskamp.

Grønland skal nu spille om 21. og 22. pladsen på søndag og hvem deres modstander bliver ved vi først lørdag. Det bliver enten Marokko eller Angola. Grønlands sidste kamp ved VM spilles søndag klokken 13.30.