God start for Nagdl

Sidste års mestre i herrefodbold Nagdlúnguak fra Ilulissat vandt en pligtsejr over Eqaluk 54 fra Tasiusaq, som de slog med 3-0 tirsdag aften.

Kim Løvstrøm fra Nagdl

Bygde-holdet Eqaluk 54 fra Tasiusaq kommer ikke til at spille om medaljer i herrernes GM, mens det andet bygde hold TM-62 fra Kulusuk nu er i semifinalen fredag.

Tirsdagens kampe blev meget tætte, hvor kampene mellem B-67 fra Nuuk og K-33 fra Qaqortoq samt Kugsak fra Qasigiannguit og FC Malamuk fra Uummannaq gav spænding til allersidste dommerfløjt.

Der var chancer nok til flere scoringer i kampen mellem Kugsak og FC Malamuk, men kampen endte med 1-1. Kugsak er kommet stærkt tilbage i herrefodbold efter et par sæsoner udenfor slutrunden og holdet fra Qasigiannguit vandt 1-0 over sidste års mestre fra Nagdlúnguak i kvalifikationsrunden i Diskobugten.

Der var masser af intensitet i kampen mellem B-67 og K-33. B-67 kom først foran i 1. halvleg, da Inuuteq Fleischer bragte hjemmeholdet foran. Den rutinerede Tom Nielsen udlignede med et flot mål efter pausen og veteranen Anda Kielsen scorede sejrsmålet på et straffespark til 2-1.

B-67 får en svær kamp mod Kugsak onsdag eftermiddag og den kamp skal GM-værterne vinde for at bevare håbet om medaljer. B-67 og Kugsak spiller traditionelt meget spændende kampe mod hinanden.

Sidste års mestre fra Nagdlúnguak fra Ilulissat er kommet godt fra start og styrede kampen mod Eqaluk 54 fra Tasiusaq i Nanortalik kommune. Nagdlúnguak vandt med 3-0 og skal spille mod TM-62 fra Kulusuk i onsdagens første kamp og den kamp kan meget vel blive pulje finale.